Статті

Уперше в Миколаєві

У червні 59 містян із розладами руху стали учасниками проєкту соціальної адаптації, що реалізується коштом Громадського бюджету. Заняття, спрямовані на покращення фізичного та морально-психологічного стану, залучення до соціальної активності мають проводитись до листопада цього року. 

Виконавцями проєкту-переможця Громадського бюджету, що за підтримки миколаївців здобув фінансування в розмірі 234 тис.грн, виступили міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та Чорноморський національний університет ім. Петра Могили. Соціальна адаптація людей із розладами руху включає комплекс спеціально підготовлених заходів. Придбано необхідне обладнання. По суті, це новий напрям реабілітації, і в «Могилянці» є всі умови для його успішного втілення. До речі, у Миколаєві мешкає більше 2000 людей, що потребують такої реабілітації.

Професійний колектив, на чолі з директоркою Навчально-наукового інституту післядипломної освіти ЧНУ імені Петра Могили Ганною Норд, ретельно готувалися до виконання проєкту.

До комплексної програми входять: заняття з арттерапії, денс-терапії, скандинавської ходи, семінари для учасників та членів їхніх родин, розробка навчального відеоролику та інформаційних матеріалів. 

Пройшло лише півмісяця навчання, але вже отримані перші позитивні відгуки. «Студенти» та родичі тих, хто відвідує заняття, високо оцінюють якість підготовки викладачів та добре ставлення до них молоді, що є асистентами викладачів.   

 

 

 

 

 

 

  

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація