Статті

День вишиванки

«Сорочку мати сину вишивала - і душу, й серце в вишивку вкладала.

Як пам’яті народної відлунки, на полотні з’являлись візерунки.

Де кожен хрестик - то життєві миті, мережила по білому блакиттю.

Лягала ниточка до ниточки мрійливо - дитині б долю вишити щасливу.

Щоб оберегом стала для синочка руками неньки вишита сорочка.»

           День української вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня, цього року -  21 травня. Це свято покликане зберегти народні традиції та українські цінності серед молоді та населення держави загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів окрім одягання вишиванки. Хоча протягом всієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки.

Українська вишиванка – це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг! Нехай це свято зітре кордони й об'єднує українців по всьому світу.

Вітаємо відвідувачів нашого відділення з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Бажаємо укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни. Наші відвідувачі теж пишаються тим, що мають можливість до кожного свята вдягнути вишиванку. Не зважаючи на карантинні заходи ми не втрачаємо оптимізму, та дуже чекаємо зустрічі з нашими підопічними. Бажаємо всім міцного здоров'я, чудового настрою та різнобарвних вражень! З Днем вишиванки!

                                                                         

 

 

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація