Статті

Дендропарк «Олександрія»

Запрошуємо Вас відвідати перлину Білої Церкви - дендропарк «Олександрія». Дендрологічний парк «Олександрія» Національної академії наук України розміщено на околиці старовинного міста Біла Церква, поряд з чарівною річкою Рось. Він належить до числа найбільших парків в Україні і має територію 400 га. Парк було створено понад 200 років тому родиною великого землевласника, графа Франциска Ксаверія Браницького, як предмет родинної гордості та магнатської величі.

Незважаючи на складні історичні потрясіння, парк зберіг головні ландшафтні композиції і на сьогодні є унікальною пам’яткою садово-паркового мистецтва кінця XVIII - початку XIX ст. Над його створенням працювали відомі в Європі архітектори та садівники. Колекція парку налічує близько 2500 видів, різновидностей та форм рослин. Пропонуємо до вашої уваги першу частину відео екскурсії по парку. Приємного перегляду!

       Заходьте на нашу сторінку у Facebook «МТЦ Корабельний район», де ми пропонуємо в наступному випуску другу частину відео-екскурсії до дендропарку, та отримуйте естетичне задоволення від перегляду.

https://www.facebook.com/korabel.tc/videos/vb.100027564973272/568004127461748/?type=2&video_source=user_video_tab

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація