Статті

Новий вид живопису

Багатьох людей цікавить живопис. Всі ми знаємо, що картини створюються на полотні з використанням акварельних і масляних фарб, крейди,  пастелі, олівців та інших художніх засобів. Але не так давно в області прикладного мистецтва з'явився ще один спосіб створення картин, матеріалом для яких служить …вовна. Звичайна вовна овець, тільки спеціальним чином оброблена, пофарбована в  різні кольори і розміщена під склом  умілими руками,  може стати справжнім шедевром. Також використовуються комбінації вовни з різними матеріалами: шовком, віскозою, натуральними рослинними нитками тощо.

Вважається, що живопис із вовни як унікальний вид прикладного мистецтва своїм корінням сягає вглиб століть. Колись наші далекі предки придумали валяння з вовни одягу, взуття, предметів інтер'єру, навіть своїх осель, щоб ті  були теплими і легкими. Для створення атмосфери затишку, гармонії у помешканні завжди використовувались предмети, створені з природних матеріалів.

У наш час стають дуже популярними картини з вовни або «вовняний живопис», створений власними руками навіть непрофесіоналів. Ви любите малювати? Тоді настала пора спробувати новий напрямок для творчості - сухе валяння з вовни. Освоївши цю техніку ви зможете зробити справжні шедеври і створити свою власну художню колекцію.

Перед тим як приступити до роботи, підготуйте наступні матеріали: рамку зі склом і зажимами, шерсть різного кольору, тканина для основи - флізелін або фланель, пінцет.

Дивіться майстер клас, творіть та надихайтесь. Заходьте на нашу сторінку у Facebook «МТЦ Корабельний район», та дивіться багато цікавого та корисного відео.

https://www.facebook.com/korabel.tc/videos/vb.100027564973272/567918287470332/?type=2&video_source=user_video_tab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація