Статті

Підтримка під час карантину

В наш нелегкий час, коли багато людей потребує турботи та матеріальної допомоги не просто знайти людей, які здатні сприймати чужі проблеми, як свої, і як чудово що такі люди таки є.

У міському територіальному центрі соціального обслуговування знаходяться на обліку самотні громадяни похилого віку та люди з інвалідністю. Саме таким людям в першу чергу надавалась допомога у вигляді продуктових наборів, що були надані представниками великого та малого бізнесу. У Миколаєві товарна продукція, що надавалася благодійниками поступила від багатьох небайдужих громадян. Серед тих, хто вважав за необхідність внести свою частку у загальну справу, як великі торговельні компанії, так і представники середнього та малого бізнесу.

Благодійна допомога надійшла від Київського міського благодійного фонду «Фудбенк» і ТОВ «САНДОРА», Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Давай Допоможемо» і  ТОВ "Метро Кеш енд Кері Україна", мережі магазинів «АТБ», ПП «Малицький», ПП «Агаєв П.О.», ТОВ «Лакомка», ТОВ «Торговий ДімДМСЗ», ТОВ «Миколаївмолпром», ТОВ «Лакталіс», ТОВ «АГРО-ЮГ-СЕРВІС», Громадської організації «МРІЙДІЙ» та інших.

Виробники та торговельні мережі надавали крупи, цукор, макаронні вироби, олію соняшникову, товари першої необхідності. Все це завозилося на склади міського територіального центру. Зазначимо, що по мірі надходження товару, формувалися продовольчі набори, до складу яких входили саме ці продукти, які на даний час були в наявності.   

За період карантину продуктові набори отримали понад 7 тис. громадян.  

У першу чергу продукти надавалися самотнім громадянам старше 80 років та інвалідам І групи старше 60 років. Нажаль, недостатня кількість наборів не дозволила представникам соціальної служби дійти до кожного, хто потребував такої допомоги. Тож, звернення, заяви, телефонні дзвінки продовжують надходити на «гарячі лінії» міськвиконкому та міського територіального центру соціального обслуговування. В подальшому, при отриманні благодійної допомоги від бізнесу та містян, продуктові набори будуть надані і іншим категоріям малозабезпечених громадян.

Соціальні працівники, фахівці міського територіального центру під час карантину, дотримуючись всіх санітарних норм, навідували підопічних. Крім того, продуктові набори передавали також тим, хто відноситься до категорії 80+. 

 

Вдячні миколаївці телефонували, дякували.

Так, Антоніна Миколаївна, що мешкає у Центральному районі, висловлює подяку стосовно підтримки літніх людей під час карантину.

Євгенія Іванівна з Інгульського району написала листа з подякою за «безукоризненную работу, трудолюбие, честность и порядочность социальных работников».

Галина Євстафіївна, яка є жителькою Заводського району, цінує соціальних працівників «за терпение, умение найти подход к каждому».

У Корабельному районі Валентина Йосипівна дякує благодійникам та соціальним працівникам за добрі серця та щирість.

Є впевненість - разом ми все переможемо!   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація