Статті

Не довіряйте шахраям!

Найдовірливіші люди на світі - це люди похилого віку. Час від часу по місту йде вал обманів одиноких престарілих громадян, яким пропонують продукти за пільговими цінами, обмін грошей, допомогу в придбанні дефіцитних ліків.

У період карантину виникають і «додаткові послуги»: нібито проводиться безкоштовна дезінфекція квартир, здійснюється обмін документів тощо. Тільки все це - зовсім не безкоштовно! Головне для шахраїв - зайти у квартиру! А потім замість своїх грошових накопичень Ви отримаєте сувенірні гроші і добре, що цим все і обмежиться.

Знову і знову просимо молодь - телефонуйте своїм батькам, бабусям і дідусям, родичам пенсійного віку - попередьте рідних, попросіть їх не довіряти стороннім людям. 

Поруч з Вами живуть літні сусіди - поговоріть з ними, поясніть, що в даний час держава не проводить обмін грошових купюр. У період дій карантину органи соціального захисту не приймають додаткові документи. Представники структурних підрозділів департаменту праці та соціального захисту населення та Пенсійного фонду не ходять по домівках з подібними пропозиціями. Співробітники міського територіального центру мають посвідчення і здійснюють тільки доставку продуктових наборів для одиноких громадян.

Будьте уважні один до одного, не дайте шахраям жодного шансу обдурити Ваших рідних, друзів, сусідів!

 

 

 

 

 Не доверяйте мошенникам!            

 

Самые доверчивые люди на свете – это старики. Время от времени по городу идет вал обмана одиноких престарелых граждан, которым предлагают продукты по льготным ценам, обмен денег, помощь в приобретении дефицитных лекарств. В период карантина возникают и «дополнительные услуги»: будто бы производится бесплатная дезинфекция квартир, осуществляется обмен документов тому подобное. Только все это – совсем не бесплатно! Главное для мошенников – зайти в квартиру! А затем вместо своих денежных накоплений денег Вы получите сувенирные деньги и хорошо, что этим все и ограничится.                                           

Вновь и вновь просим молодежь – звоните своим родителям, бабушкам и дедушкам, родственникам пенсионного возраста – предупредите родных, попросите их не доверять посторонним людям. 

Рядом с Вами живут пожилые соседи – поговорите с ними, объясните, что в настоящее время государство не проводит обмен денежных купюр. В период действий карантина органы социальной защиты не принимают дополнительные документы. Представители структурных подразделений департамента труда и социальной защиты населения и Пенсионного фонда не ходят по домам с  подобными предложениями. Сотрудники  городского территориального центра имеют удостоверения и осуществляют только доставку продуктовых наборов для одиноких граждан.

Будьте внимательны друг к другу, не дайте мошенникам ни единого шанса обмануть Ваших родных, друзей, соседей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація