Статті

Допомога ветеранам

В умовах самоізоляції та карантину особливо важливо опікуватись найбільш вразливими верствами населення. Соціальні працівники міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради навідують на дому пенсіонерів, які знаходяться на обслуговуванні у відділеннях соціальної допомоги вдома. Вони приносять ліки та продукти харчування, які підопічні замовляють за свої особисті кошти.

Соціальні працівники наразі єдина нитка, що зв’язує людей старшого віку з зовнішнім світом. Вони перші порадники, психологи, лікувальники для своїх підопічних бабусь та дідусів. А ще вони, разом з іншими фахівцями соціальної служби, власноруч займаються доставкою безкоштовних наборів: отримують продукти харчування, формують набори, завантажують у машини, розвантажують на складах і тільки потім набори відправляються до отримувачів.

Завдяки допомозі небайдужих городян, благодійників з числа приватних підприємців щоденно у міському територіальному центрі проводиться робота по розподілу таких наборів продукції першої необхідності для незахищених верств населення. Соціальним транспортом щоденно харчові набори доставляються за конкретними адресами миколаївців у всіх районах міста. З початку дії карантину до 10 квітня набори отримали 3074 мешканця міста Миколаєва, які потребують допомоги.  

 

  

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація