Статті

Проведено спеціальне об’єктове протипожежне тренування.

13 березня 2020 року з метою підвищення рівня пожежної безпеки та підтримання надійного протипожежного режиму на об’єктах з великою кількістю перебування людей у відділенні денного перебування Заводського району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) було проведено спеціальне об’єктове протипожежне тренування з формуванням ЦЗ, працівниками та підопічними відділення. Тема тренування − дії працівників та підопічних закладу при виникненні пожежі та проведення евакуації.

Цей захід став завершальним у низці аналогічних, які також були проведені в структурних підрозділах Інгульського, Центрального, Корабельного районів міського територіального центру протягом лютого-березня 2020 року.

Теоретичну та практичну допомогу у заняттях та тренуванні надав завідувач Миколаївських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Гомелько С.В., з яким у рамках тренування на підготовчому етапі підопічні та працівники відділення розглянули види пожеж та порядок дій працівників у разі виникнення пожежі, план евакуації, шляхи евакуації та евакуаційні виходи у будівлі.

На практичній частині відпрацьовувалися питання порядку дій у разі пожежі, зокрема справність автоматичних систем протипожежного захисту, оповіщення телефоном (101) аварійно-рятувальної служби; евакуація всіх присутніх у корпусі, їх перевірка після евакуації; визначення відсутніх та з’ясування їх останнього місця перебування; передача інформації про стан на об’єкті представникові аварійно-рятувальної служби; практичні навики з використання вогнегасників; гасіння джерела займання за допомогою вогнегасника. Завершальним етапом тренувань стало підбиття підсумків та аналіз практичних дій учасників під час ліквідації умовної пожежі.

Керівництво та працівники міського територіального центру висловлюють слова вдячності завідувачу Миколаївських територіальних курсів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Гомельку Сергію Володимировичу за змістовну доповідь та відпрацювання навиків користування первинними засобами пожежогасіння.  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація