Статті

Професійна адаптація звільнених у запас військовослужбовців

У Миколаївському навчальному центрі ТОВ «ГЕРМЕС - ЮГ» , керівник Сергій Рєзанов, закінчився проект «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям ЗСУ» в межах співпраці України з НАТО, який проходив у Миколаївському гарнізоні. Урочиста церемонія закриття проекту відбулася 8 лютого 2020 року. На заході були присутні представники міської влади, громадських організацій та Миколаївського гарнізону.

Мета проекту – підтримка потенціалу Міністерства оборони щодо забезпечення перепідготовки та допомоги у працевлаштуванні звільнених у запас або таких, які підлягають звільненню  військовослужбовців Збройних Сил України.

Проект був спрямований на максимальне зниження негативного впливу соціальних наслідків економічних реформ та реформ оборонного сектору України на звільнених військовослужбовців та членів їхніх родин. Він передбачав ефективне використання розумового потенціалу колишніх військовослужбовців  Збройних Сил України  та  їхньої успішної адаптації в цивільному суспільстві. Усі витрати за організацію та проведення навчання взяв на себе офіс «Україна – НАТО».

По закінченню навчання 44 слухача курсів отримали свідоцтва за спеціальностями «Охоронець 1-го розряду» та «Інкасатор», а також сертифікат проходження курсів «Начальник охорони недержавної сфери безпеки». Курси проходили протягом  3,5 місяців на яких слухачі отримали знання з правознавства, психології, вогневої підготовки, тактичної медицини, охорони праці та інших дисциплін. Більшість проведених занять були практичними. Дані спеціальності користуються попитом на ринку праці у Миколаївській області та нададуть слухачам додатковий шанс до працевлаштування.

Свідоцтва про закінчення курсів урочисто вручали директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Василенко, директор миколаївського центру підтримки ВПО та учасників АТО(ООС) Віктор Мойсеєв та керівник навчального центру  ТОВ «ГЕРМЕС -ЮГ» Сергій Рєзанов.

З 2000 року НАТО підтримує Україну в реалізації Програми перепідготовки колишніх військовослужбовців, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування в цивільному житті. Мета Програми – підтримка України в питаннях соціальної адаптації кадрових військовослужбовців. Упродовж 19 років курси проходять у 60-ти містах та селищах, розташованих по всій території України. На сьогодні вже більше 10 000 колишніх військовослужбовців пройшли навчання за Програмою НАТО з перепідготовки.

 

 

  

 

 

 

 

  

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація