Статті

Увага!Важлива інформація!

У місті Миколаєві проходить широкомасштабна інформаційна кампанія щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин

 Конституція України  гарантує кожному громадянину право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом (стаття 43).

Одночасно, Кодекс законів про працю України регулює трудові відносини всіх працівників та вказує на єдиний спосіб реалізації права на працю громадянами — укладення трудового договору на підприємстві, в установі, організації або з фізичною особою.

 В рамках заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі, тимчасового розміщування та організації харчування інспекторами праці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради до 31 січня 2020 року проводиться масштабна інформаційна та роз’яснювальна кампанія. Під час здійснення кампанії надається інформація щодо переваг легальної зайнятості, вимог належного оформлення трудових відносин, визначення умов трудового договору, які варто передбачати у кожному конкретному випадку, особливостей залучення до роботи неповнолітніх осіб, правил прийняття на роботу сезонних та тимчасових працівників, притягнення до відповідальності за використання незадекларованої праці.

Інспекторами праці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради надаються консультації  та роз’яснення стосовно застосування норм чинного законодавства у сфері праці на вулицях та ринках, у торгівельних центрах, закладах освіти та сфери послуг тощо.

 Користуючись нагодою, суб’єкти господарювання та громадяни можуть  ставити  питання інспекторам праці управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація