Статті

Відбулося засідання міського координаційного комітету

   

18 вересня 2019 року в міськвиконкомі відбулось засідання міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення під головуванням Володимира Криленка  –  першого заступника міського голови -  голови координаційного комітету, який представив членам координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення порядок денний та запрошених представників підприємств, на яких станом на 01.09.2019 року було допущено випадки виробничого травматизму зі смертельним наслідком та 2 і більше нещасних випадків виробничого характеру.

           Першим було розглянуто питання про стан виробничого, невиробничого травматизму та атестації робочих місць за 9 місяців 2019 року. 

            Протягом звітного періоду у місті під час виконання трудових обов’язків відбулося 33 нещасних випадки, що на 9 випадків менше, ніж в аналогічному періоді 2018 року  (33 проти 42), з них 5 випадків зі  смертельним наслідком,  групових випадків не відбулося.

          Смертельні випадки сталися: ТОВ «Евері» з начальником відділу; у Квартирно-експлуатаційному відділі м. Миколаєва з слюсарем з обслуговування теплових мереж;  у НВ ТОВ «Садко» з річковим робітником; у Міській лікарні    № 1 з робітником по обслуговуванню будівель та споруд; у Миколаївському обласному онкологічному диспансері з водієм автотранспорту.   

          На підприємствах комунальної власності протягом  9 місяців 2019 року відбулося 4 нещасних випадки (з них – 1 зі смертельним наслідком у Міській лікарні № 1). По комунальним підприємствам виробничий травматизм, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшився  (4 проти 9).

         Було розглянуто також питання  про стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки на об’єктах, підвідомчих управлінням: охорони здоров’я, освіти, з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради; обов’язкове соціальне страхування певних категорій працівників в закладах охорони здоров’я міста та озвучено питання про виконання протокольних доручень, наданих на засіданні комітету від 31.05.2019 (протокол № 2).

          Із зазначених питань виступили: Ірина Слюсаренко  -  начальник відділу з питань регулювання трудових відносин управління праці департаменту праці та соціального  захисту населення  Миколаївської міської ради, Вадим  Чепелєв  - головний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям  головного управління   ДСНС України у Миколаївській області,  Лариса Окуневська – інженер з  охорони праці управління охорони здоров´я Миколаївської міської ради, Віктор Яковенко - начальник відділу захисту прав дітей управління освіти Миколаївської міської ради Світлана Овсянникова - заступник директора з адміністративно - господарчої роботи міського методичного центру клубної роботи.

   Протягом 2019 року з метою виконання поставлених завдань щодо покращення ситуації з профілактики виробничого травматизму, соціального захисту працівників - питання охорони та умов праці  розглядалися на 2-х засіданнях міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення, на колегіях департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради; департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації. Крім того, фахівцями управління праці було організовано та проведено 5 семінарів та засідань «круглого столу» за участю фахівців управління Держпраці у Миколаївській області, Миколаївського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України в Миколаївській області для представників малого та середнього бізнесу.

         Значна увага фахівцями управління праці  департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради приділяється проведенню інформаційно-роз’яснювальній  роботі серед працівників та населення міста з питань охорони та умов праці через засоби масової інформації. Протягом поточного року у місцеву пресу,  на радіо, Інтернет - портал  було надано 43 інформації з питань охорони та умов праці.

      За результатами обговорення прийняті відповідні рішення.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація