Статті

Соціальний супровід кризових сімей

        Миколаївською міською радою у програму «Соціальний захист» на 2017-2019 роки був внесений додатковий пункт «Надання соціальної послуги соціального супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах». 

        Для України, у тому числі для нашого міста, є проблемою ріст кількості хворих на ВІЛ. Громадська організація «Суспільного здоров’я та позитивних дій «ЧАС ЖИТТЯ» (керівник Порохонько І.Л.) протягом 7-ми років, за допомогою донорського фінансування, впроваджувала соціальні послуги з супроводу вагітних та дітей з ВІЛ-інфекцією з ціллю профілактики.

       З серпня поточного року прийнято рішення щодо фінансування надання послуг соціального супроводу таких осіб, що перебувають у складних життєвих обставинах, за рахунок міського бюджету. Ці кошти направляються на послуги: індивідуальне інформаційно-мотиваційне консультування, індивідуальні та сімейні консультації, консультування психолога для покращення та стабілізації психоемоційного стану клієнтів, консультування з питань проявів дискримінації, консультація за принципом «рівний-рівному», правовий супровід, представництво та захист прав дитини, супровід до вузькопрофільних фахівців закладів охорони здоров’я.

       Необхідно вчасно забезпечити цим сім’ям, вагітним, дітям послідовні постійні і професійні соціальні послуги. Послуги надаватимуться професійними спеціалістами, що мають досвід роботи з цією категорією громадян.

       Договір між міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Замовник) та Громадською організацією «Суспільного здоров’я та позитивних дій «ЧАС ЖИТТЯ» (Виконавець), що є виконавцем послуги, підписали директор міського територіального центру Бондаренко С.М. та заступник Президента Громадської організації Луковенко Є.Ю.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація