Статті

Проводиться робота, направлена на зниження рівня захворюваності

         Миколаївським міським відділенням Фонду соціального страхування України в Миколаївській області у тісній співпраці з лікувальними закладами міста Миколаєва та комісіями із страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності  проводиться постійна робота з питання зниження рівня захворюваності застрахованих осіб, недопущення неправомірної видачі листків непрацездатності. Особлива увага приділяється роботі комісій із страхування з часто та довгохворіючими працівниками.

         Начальником Відділення проводилися зустрічі з головними лікарями комунальних некомерційних підприємств Миколаївської міської ради центрами первинної медико-санітарної допомоги (далі – ЦПСМД). Начальником відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності з зазначеного питання проведено зустріч з заступниками головних лікарів по експертизі тимчасової непрацездатності ЦПСМД.

         У 2019 році Відділенням було підготовлено та направлено страхувальникам листи про активізацію роботи комісій по соціальному страхуванню щодо зменшення рівня захворюваності працівників, проведено семінар-навчання для голів комісій із соціального страхування.

         Результатом спільної роботи, яка проводиться Відділенням, лікувальними закладами міста Миколаєва, комісіями із страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності підприємств, установ, організацій (далі – комісія по соціальному страхуванню), є  зниження кількості виданих застрахованим особам листків непрацездатності та оплачених за рахунок коштів Фонду соціального страхування днів тимчасової непрацездатності.

         Так, кількість виданих листків непрацездатності усіма лікувальними закладами, які є страхувальниками Відділення, у II кварталі 2019 року у порівнянні з  I кварталом 2019 року  зменшилась  майже на 6 тис. (з 20662 до 14736 відповідно).

         На даний час стійке зниження кількості виданих листків непрацездатності  спостерігається по всім ЦПСМД. Як приклад, кількість виданих листків непрацездатності КНП ММР центром первинної медико-соціальної допомоги  №2 зменшилась з 1044 у січні 2019 року до 286 у червні 2019 року.

 

 

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація