Статті

Талановитий керівник, мудра людина

Великий та цікавий життєвий шлях пройшла мешканка нашого міста Віра Павлівна Чернявська. Родина батьків більше 100 років тому мешкала у населеному пункті, яке зараз має назву, що добре знайоме миколаївцям - село Мішково-Погорілове. Там дівчинка навчалася у школі, потім закінчила Миколаївський педагогічний інститут. Але провести перший самостійний урок вчительці не довелось – добровольцем вона пішла на фронт. Пройшла фронтовими дорогами у складі військово-морського госпіталю № 406 з перших до останніх днів. Медична сестра Чернявська В.П. нагороджена Орденом Вітчизняної війни II-го ступеня, медаллю «За Перемогу над Німеччиною». Ці далекі, але досі вражаючі часи у пам’яті Віри Павлівни і нині. Після визволення Миколаєва від фашистів, її стежина повернула до рідного міста. Перші післявоєнні роки були нелегкими, але молодий організатор успішно керувала Будинком піонерів, потім працювала в органах міської влади. Кожного для необхідно було вирішувати нагальні питання життєдіяльності міста, але до душі їй була інша робота. Тож, коли у 1973 році Вірі Павлівні Чернявській запропонували очолити Миколаївський обласний краєзнавчий музей, вона з радістю погодилась. По стопам матері пішла і дочка - Хлопінська Людмила Дмитрівна, яка приймала активну участь у відкритті у м. Миколаєві музею суднобудування, та 15 років була директором цього музею. 

У день ювілею разом з бабусею зустрічали гостей її онук Хлопінський Андрій Миколайович, його дружина Антоніна Олександрівна та їх діти.

У день сторічного ювілею найщиріші вітання, подарунки та квіти від миколаївської громади, керівників області та міста передали Вірі Павлівні заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Чорна І.І., директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бондаренко С.М., голова міської ветеранської організації Ященко В.М., голова районної ветеранської організації Фесюн М.Ф. З цього місяця Віра Павлівна, як і інші сторічні мешканці міста, буде отримувати стипендію з міського бюджету. У нашому місті проживає зараз 8 громадян, яким виповнилось 100 і більше років.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація