Статті

Відбулося засідання міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення

27 вересня 2018 року в міськвиконкомі відбулось засідання міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення. 

Головував на засіданні Криленко Володимир Ігорович – перший заступник міського голови, голова міського координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення.

Заступник директора департаменту – начальник управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Кірлан Наталія Василівна представила членам координаційного комітету з безпечної життєдіяльності населення порядок денний та запрошених представників підприємств, на яких станом на 01.09.2018 року відбулося 2 і більше нещасних випадків виробничого характеру.

Першим до розгляду було представлено питання про стан виробничого, невиробничого травматизму та атестації робочих місць за 9 місяців 2018 року.

Так, у місті під час виконання трудових обов’язків відбулося 46 нещасних випадків, що на 8 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року (46 проти 38), з них 3 випадки зі смертельним наслідком, один з яких груповий випадок зі смертельним наслідком під час якого постраждало 2 особи.

Смертельні випадки сталися: в лютому 2018 року в ТОВ СП «ПАЕК» з генеральним директором та водієм, у травні у ФОП Марченко О.В. з покрівельником, у червні в ПрАТ «Миколаївська аграрна компанія» з техніком.

На підприємствах комунальної власності протягом 9 місяців 2018 року відбулося 10 нещасних випадків. По комунальним підприємствам виробничий травматизм, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшився ( 10 проти 11).

Були розглянуті також питання про стан забезпечення пожежної та техногенної безпеки на об’єктах, підвідомчих управлінням охорони здоров’я, освіти, з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради. Обговорено проблемні питання та шляхи їх вирішення, обов’язкове соціальне страхування певних категорій працівників в закладах охорони здоров’я міста та виконання протокольних доручень, наданих на попередньому засіданні комітету від 16.06.2018 (протокол № 2).

Із зазначених питань виступили: Кірлан Наталія Василівна - заступник директора департаменту - начальник управління праці департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, Криворучко Андрій Сергійович - заступник начальника управління - начальник відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям головного управління Державної служби НС України у Миколаївській області, Окуневська Лариса Федорівна – інженер з охорони праці управління охорони здоров´я Миколаївської міської ради, Яковенко Віктор Іванович - начальник відділу захисту прав дітей управління освіти ММР, Овсянникова Світлана Миколаївна – заступник директора з адміністративно - господарчої роботи міського методичного центру та клубної роботи управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради.

На засіданні були заслухані представники МД ПАТ «Укрпошта», ФОП Марченко О.В., Миколаївського обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф, ПрАТ «Миколаївська аграрна компанія», на яких сталися випадки виробничого травматизму станом на 01.09.2018 року.

За результатами обговорення прийняті відповідні рішення.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація