Статті

Міському центру підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО – бути

У Миколаєві прийнято рішення про створення міського центру підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО. 

На засіданні міської ради керівник департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко проінформував, що у місті, крім ветеранів та воїнів АТО, проживають біля 5000 внутрішньопереміщених осіб.

За рахунок грантових коштів Світового банку та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України направлено 3 млн 300 тис. грн на здійснення капітального ремонту приміщення, де буде розташований цей центр. Крім того, 3 млн. грн. ще буде виділено банком на обладнання центру. Місто Миколаїв направляє 1 млн. 400 тис. грн.. на капітальний ремонт даного закладу, що буде розташований у приміщенні по вул.Кобера - сказав Сергій Василенко.

При цьому він додав, що центр підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО надаватиме юридичну та психологічну допомогу вказаним категоріям та членам їх родин, крім того, там буде можливість отримати адміністративні послуги, вирішити питання лікування та реабілітації.

В інших областях України немає аналогічних закладів. Роботу центр має розпочати вже на початку 2019 року. Планується, що він обслуговуватиме до 100 осіб на день, а штатна чисельність працівників складе 8 осіб.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація