Статті

Про декларування доходів сім’ї при призначенні житлової субсидії

У департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради проведений семінар, на кому заступник директора Харитонова О.О. детально розповіла про деякі зміни у положенні щодо надання субсидій на житлово-комунальні послуги на наступний період. Зокрема вона надала інформацію стосовно гострих питань щодо проживання членів родини в окремих приміщеннях. 

А саме зазначила, що Положенням про порядок призначення житлової субсидії, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2018 № 329, внесено зміни до порядку декларування доходів сім’ї, яка звертається за призначенням житлової субсидії.

Пунктом 9 вищезазначеного Положення передбачено, що житлова субсидія розраховується на всіх зареєстрованих членів домогосподарства. Під час її призначення враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.

Тому, Міністерством соціальної політики України з 1 травня 2018 року змінена форма Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Відтепер необхідно декларувати доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. Слід зауважити, що при цьому норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Для роз’яснення нових положень у структурних підрозділах готуються інформаційні матеріали у вигляді буклетів та листівок для розповсюдження серед населення міста.

 

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація