4 3 21 2 1 8 11 17 33

4

3

21

2

1

8

11

17

33

Шановні мешканці міста Миколаєва!

Усім бажаючим евакуюватися з міста через кордон, надаємо форму анкетування, яку необхідно заповнити за посиланням:

Плетіння оберегів

Студенти факультету «Рукоділля» «Університету третього віку» відділення денного перебування Інгульського району міського територіального центру соціального обслуговування ( надання соціальних послуг) департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради 25 лютого завітали на майстер-клас «Талісмани та обереги» до бібліотеки ім.О.Гмирьова.

У рамках творчої лабораторії вихідного дня в останню неділю місяця у бібліотеці збирається гарна компанія вже досвідчених рукодільниць та новачків і цього разу запрошувала до себе на майстер-клас рукодільниця - Бєлосвєт Тетяна Валеріївна. Вона - різнобічно талановита людина, вона займається вишиванням українських рушників, захоплюється плетінням з бісеру, в її арсеналі намиста,сережки,кулони та багато інших речей. Ще, майстриня вправно володіє спицями та крючком. Майстриня створює чарівні шпильки для волосся, обручі, використовуючи техніку «цунамі» та «канзаши». Та більш за все їй подобається робити різні обереги, талісмани і поєднувати декілька технік одночасно. 

Майстер - клас Тетяна Валеріївна розпочала з того, що роздала усім присутнім заздалегідь заготовлену вирізану з картону підкову, клей, в’язальні нитки. Далі кожен вибрав собі прикраси до підкови, також заздалегідь приготовані власноруч дрібнички, а саме: ягідки шипшини, лаврове листя, різні крупи, зернятка кукурудзи і соняшника, монети, горіхова шкаралупа. Після приготувань робота закипіла. Під чітким керівництвом майстрині - ми намотували нитки на підкови, а потім кожен до своїх уподобань прикрашав свій оберег. Наприклад Олена Миколаївна намотувала двокольорову нитку, білу і синю, та прикрашала свій оберіг здебільш монетами. Вона зробила оберіг на достаток. Робота кипіла під розповіді про історію оберегів та амулетів, заготівлю матеріалу для прикрашання і багато цікавинок про рукоділля. У кожного з присутніх вийшов чудовий і неповторний оберіг – підкова чи то на щастя, чи то на достаток. Окрема вдячність майстрині за подаровану усім присутнім чудову квітку, виконану власноруч в техніці «канзаши» зі стрічок жовтого та помаранчевого кольору.

У теплій та дружній атмосфері пройшов цей майстер-клас, всі присутні висловили слова вдячності майстрині та наголосили, що з радістю завітають на наступну зустріч до Тетяни Валеріївни у березні.

Шановні друзі!

 

Сіючи добро, ми зберемо гарний врожай щастя, любові й добробуту.

Треба щодня, щогодини, щохвилини творити людям добро. І вони його не забудуть. Поспішайте творити добро, бо життя таке коротке і пролетить як мить!

З повагою до Вас
директор департаменту
Василенко Сергій Михайлович

                                                                                                                                                                    12.04.24 8

Інформація громадським організаціям

Публічна інформація

Надання житлових субсидій

Управління праці, надання соціальних послуг та сімейної політики інформує

Надання державних допомог. Інформація для громадян, вимушених покинути свої оселі

Соціальний захист осіб з інвалідністю

Соціальне обслуговування мешканців Миколаєва

Літній відпочинок учасників АТО/ООС

Реабілітація дітей з інвалідністю

Телефонні гарячі лінії

Транспортні соціальні послуги

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація