4 3 21 2 1 8 11 17 33

4

3

21

2

1

8

11

17

33

Шановні мешканці міста Миколаєва!

Усім бажаючим евакуюватися з міста через кордон, надаємо форму анкетування, яку необхідно заповнити за посиланням:

Про пріоритетні напрямки роботи Миколаївського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області

На сучасному етапі діяльності Миколаївського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області (далі – Відділення) основним завданням є: надання застрахованим особам 27 видів страхових виплат, соціальних послуг та матеріального забезпечення; організація профілактики страхових випадків; забезпечення проведення розслідування нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Станом на 1 січня 2018 року на обліку Відділення знаходяться 42 713 страхувальників-роботодавців загальна чисельність працюючих на яких складає 155 тис. осіб. Страхові виплати та соціальні послуги у відділенні отримують 930 потерпілих на виробництві (із яких 109 – внутрішньо переміщені особи) та 60 осіб, які мають право на виплати у разі втрати годувальника .

За рахунок коштів Фонду у 2017 році потерпілі на виробництві та особи, які мають право на страхові виплати отримали одноразову допомогу у разі стійкої втрати працездатності, щомісячну грошову суму в разі часткової чи повної втрати працездатності, одноразову допомогу у разі смерті потерпілого, щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника, допомогу на поховання потерпілого. 106 потерпілих отримали допомогу по тимчасовій непрацездатності до відновлення працездатності або встановлення інвалідності. Загальна сума виплат склала більше, ніж 28 млн. грн. 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1053 «Про перерахування розміру страхової виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей» Відділенням проведено перерахунок виплат потерпілим та членам їх сімей з 1 січня 2018 року. Перерахунок проведено 813 потерпілим на виробництві та 43 особам, які мають право на допомогу в разі втрати годувальника. Щомісячні страхові виплати по Відділенню збільшились на 372 тис. грн. Середня сума підвищення на одну особу склала 457,59 грн.

Відділенням профінансовано витрати на медичну та соціальну допомогу потерпілих на виробництві, у тому числі на лікування, придбання ліків, спеціальний медичний, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, протезування, медичну реабілітацію, придбання спеціальних засобів пересування тощо. Сума витрат склала 3,2 млн. грн.

44 потерпілі особи скористалися своїм правом на санаторно-курортне лікування, сума витрат по цій статті склала майже 559 тис. грн.

Для виплат матеріального забезпечення, а саме: допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах, допомоги на поховання, протягом 2017 року страхувальникам-роботодавцям перераховано 105,2 млн. грн. Взагалі за рахунок коштів Фонду оплачено 46 680 листків непрацездатності на 616 904 днів непрацездатності (із них – 2 195 листків непрацездатності по вагітності та пологах на 218 088 днів), виплачено 143 допомоги на поховання застрахованих осіб та членів їх сімей, які перебували на утриманні застрахованих.

У 2017 році на підприємствах, які є страхувальниками Відділення сталося 69 нещасних випадків, із них – 5 смертельних. Усі нещасні випадки розслідувані, 58 - визнані пов`язаними з виробництвом та по ним призначені виплати потерпілим за рахунок коштів Фонду.

Працівники Миколаївського міського відділення протягом 2017 року здійснювалися заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров`ю працівників, викликаної умовами праці, а саме: було проведено 13 семінарів з керівниками підприємств, установ (організацій) та інженерами по охороні праці; прийнято участь у 35 нарадах та 12 «круглих столах» за участі роботодавців, представників районних державних адміністрацій та профспілок; опубліковано 21 статтю у засобах масової інформації, на сайтах Управління Фонду та Миколаївського міськвиконкому; здійснено 14 виступів на радіо; вивчався стан умов, безпеки, охорони праці та профілактичної роботи на підприємствах з метою надання страхувальникам необхідних консультацій у створенні ними та реалізації ефективної системи управління охороною праці на виробництві.

На даний час Миколаївським міським Відділенням приділяється велика увага питанню забезпечення застрахованих осіб лікуванням в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. З 1 січня 2018 року спрощено порядок забезпечення відновлювальним лікуванням. Тепер після висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров`я щодо необхідності реабілітації за певним профілем у лікарню до пацієнта прибуває фахівець Відділення, який разом із хворим заповнює заяву про забезпечення застрахованої особи реабілітаційним лікуванням. Хворому пропонується обрати санаторій, який відповідає профілю його захворювання. Далі працівник Відділення узгоджує із санаторієм можливість прийняття на лікування та дату заїзду застрахованої особи. Після цього укладають тристоронній договір між застрахованою особою, санаторно-курортним закладом та відповідним органом Фонду.

Право на лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм мають всі застраховані особи за наявності медичних показань. Вартість відновлюваного лікування повністю покривається за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Вітаємо усіх жінок з наступаючим святом весни! Зичимо всім міцного здоров`я та добробуту!

Начальник Миколаївського міського відділення
Управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України
в Миколаївській області
Ганношин Ю. М.

Шановні друзі!

 

Сіючи добро, ми зберемо гарний врожай щастя, любові й добробуту.

Треба щодня, щогодини, щохвилини творити людям добро. І вони його не забудуть. Поспішайте творити добро, бо життя таке коротке і пролетить як мить!

З повагою до Вас
директор департаменту
Василенко Сергій Михайлович

                                                                                                                                                                    12.04.24 8

Інформація громадським організаціям

Публічна інформація

Надання житлових субсидій

Управління праці, надання соціальних послуг та сімейної політики інформує

Надання державних допомог. Інформація для громадян, вимушених покинути свої оселі

Соціальний захист осіб з інвалідністю

Соціальне обслуговування мешканців Миколаєва

Літній відпочинок учасників АТО/ООС

Реабілітація дітей з інвалідністю

Телефонні гарячі лінії

Транспортні соціальні послуги

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація