Статті

Корисна фізкультура

Діяльність міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Цвєтік-Сєміцвєтік» спрямована на всебічний розвиток дитини з інвалідністю. Вагоме значення для дітей з особливими потребами відіграє саме фізична реабілітація, під час якої стимулюються практично всі функції організму та є запорукою фізичного й розумового здоров’я. Саме тому у Центрі лікувальна фізкультура використовується в реабілітаційному процесі дитини з інвалідністю. 

Сестра медична з лікувальної фізкультури Ірина Олегівна Гречана підбирає індивідуальні вправи для кожної дитини з урахуванням її нозології, фізичного стану, віку і проводить групові заняття з дітьми з інвалідністю. 
На заняттях значна увага приділена таким напрямкам лікувальних вправ: пасивні, активні вправи на збільшення амплітуди рухів у суглобах, вправи на зміцнення м’язів, дихальні вправи, для профілактики порушень постави та плоскостопості, на розвиток координації рухів та рівноваги, на покращення опори ступні. 

Такі фізичні вправи сприяють роботі центральної нервової системи, опорно-рухового апарату, внутрішніх органів. Вони зміцнюють і загартовують організм, роблять дітей Центру більш вольовими, цілеспрямованими та організованими.

Адміністрація Центру забезпечила кабінет з лікувальної фізкультури сучасним обладнанням для успішної реабілітації дітей з інвалідністю: велотренажер (робота різних груп м’язів), бігова доріжка (зміцнення м’язового корсета всього організму), степпер для ніг (тренування внутрішньої і зовнішньої сторони ніг), гімнастичні палиці (краща координація рухів), дошка Євмінова (зміцнення хребта у потрібному положенні), шведська стінка (розвиток усіх груп м’язів), сенсорні м’ячі та мати (розвиток вестибулярного апарату), пуфики (тактильна стимуляція поверхні тіла та краще розслаблення організму), дидактична черепаха (зміцнення опорно-рухового апарату, розвиток координації рухів та зняття стомленості), сухий басейн (м’який масажний ефект, глибока м’язова релаксація), гральна доріжка (розвиток координації рухів під час ходьби, стрибків та бігу), фізіоболи та інше обладнання.

Усі заняття завжди проходять в ігровій формі, у дружній, невимушеній атмосфері. Діти Центру із задоволенням виконують вправи з лікувальної фізкультури та очікують наступних занять.

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація