Статті

Почесне звання України "Мати-героїня"

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня»

08 листопада 2019 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

Адміністрацією Центрального району надано клопотання та пакет документів на багатодітну  жінку, що народила та виховувала до восьмирічного п'ятьох дітей - 4 хлопчиків, 1 дівчинку.

Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновок щодо відповідності документів вимогам законодавства.

Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Члени комісії звернули увагу на відсутність у неї та членів її сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Гутнік Людмили Петрівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

 

Почесне звання України «Мати-героїня»

 

Нормативно-правова база

  • Закон України «Про державні нагороди»
  • Указ Президента України від 28 липня 2007 року №674/2007 «Про внесення зміни до Положення про почесні звання України»
  • Указ Президента №476 від 22.09.11 «Про почесні звання України»
  • Указ Президента про внесення змін до Указу Президента України від 29 червня 2001 року №476
  • Указ Президента «Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня»
  • Указ Президента «Про порядок представлення до нагородження та вручення державних нагород України»
  • Указ Президента України «Про внесення змін до Положення про почесні звання України» від 02.07.16 №284

 

 

Почесне звання України «Мати-героїня»


Почесне звання «Мати-героїня» є державною нагородою України.

Присвоєння почесного звання «Мати-героїня»  провадиться Указом Президента України.

Присвоєння почесного звання «Мати-героїня» вдруге та посмертно не провадиться.

Почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до 8-річного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі усиновлених дітей. Зазначимо, що п'ятій дитині обов’язково повинно бути вісім років.

При цьому береться до уваги вагомий особистий внесок багатодітної матері у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей. (Указ Президента від 29.06.2001 № 476/2001).

Звертаємо увагу, що присвоєння зазначеного звання надається тим жінкам, які відмінно виконали свій материнський (батьківський) обов'язок щодо виховання дитини, піклування про її здоров'я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювали належні умови для розвитку її природних здібностей, поважали гідність дитини, готували її до самостійного життя та праці.

Для отримання почесного звання «Мати-героїня» потрібно звернутися до відділу у справах сім'ї, дітей, молоді, культури та спорту адміністрації Центрального, Заводського, Інгульського та Корабельного району та подати такі документи:

-     копію паспорта матері (1, 2, 3, 4, 10, 11 сторінки);

-     заяву-згоду на обробку персональних даних;

-     копії свідоцтв про народження дітей (паспорта);

-     у разі смерті дитини - копію свідоцтва про смерть. У разі, якщо в свідоцтві про смерть дитини не вказано причину смерті, до основного пакету документів обов’язково необхідно додавати копію довідки про причину смерті дитини;

- довідка з місця проживання про склад сім'ї;

-  довідки з районних (міських) відділів Головного управління Національної поліції в Миколаївській області стосовно наявності  (відсутності) покарань та приводів батьків та дорослих дітей;

-  довідка служби у справах дітей щодо того, чи перебуває сім’я на обліку в службі, як така, що знаходиться в кризовому становищі;

-  характеристика жінки (з місця роботи або соціально-побутова);

-  копія трудової книжки матері;

-  характеристики всіх дітей (з місця навчання, роботи);

- копії грамот, дипломів, подяк, інших документів, що підтверджують заслуги матері та дітей (якщо є);

- копія свідоцтва про медаль материнства (якщо є).

Вищезазначені відділи адміністрацій районів готують пакет документів, який підтверджує право багатодітних жінок на отримання державної нагороди та  передають управлінню у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради для перевірки, уточнення та розгляду на засіданні Миколаївській міській комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня». Якщо до поданих кандидатур багатодітних матерів відсутні зауваження у членів комісії,  то пакет документів (подання, нагородний лист, протоколи, характеристики тощо) через обласні державні адміністрації подаються до Секретаріату Президента України.

Жінки, удостоєні цього звання, мають право на пільги, встановленні чинним законодавством:

-   виплату одноразова Грошева допомога у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. З 01 листопада 2017 року такий прожитковий мінімум становить 1684 грн.;

-     згідно ст. 45 Житлового кодексу України мають право на першочергове надання житла за місце проживання, якщо існує потреба у поліпшені житлових умов;

-   при встановлені розміру пенсії за віком мають право на надбавку в розмірі від 20 до 25 відсотків (Закон України від 11.07.2002 №91-ІУ «Про внесення змін до Закону України «Про пенсії та особливі заслуги перед Україною»).

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження

почесним званням України «Мати-героїня»

23 травня 2017 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатур багатодітних жінок міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

Адміністрацією Інгульського району надані клопотання та пакети документів на двох жінок, що народили та виховували до восьмирічного віку п'ятьох та більше дітей.

Департаментом розглянуто представлені пакети документів на кандидаток та зроблено висновки щодо відповідності документів вимогам законодавства.

Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Наголосили на участь поданих багатодітних жінок у громадянському та суспільному житті міста. Звернули увагу на відсутність у них та їх членів сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

Члени міської комісії визнали, що представлені кандидатури на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідають вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакети документів на багатодітних жінок до Миколаївської обласної державної адміністрації.

Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітних жінок міста Миколаєва Неофітної Марини Олександрівни, Мерцалової Людмили Миколаївни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

 

                                                                              ДЕРЖАВА ВШАНОВУЄ МАТЕРИНСЬКИЙ ПОДВИГ

 Унікальною цінністю та надзвичайною гордістю України є багатодітні родини. Це особливі сім’ї, бо дітям змалечку прищеплюють людяність, любов до праці, вміння берегти та підтримувати найкращі українські сімейні традиції.

Відома істина стверджує, що недостатньо лише народити дитину, її необхідно виховати доброю, чуйною, порядною людиною, дати їй належну освіту і допомогти знайти своє місце у житті. А щасливі діти ростуть лише в дружній родині й під опікою щасливих батьків.

Відповідно до Указу Президента України «Про почесні звання України» жінки, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у точу числі дітей усиновлених у встановленому законодавством порядку, мають право на отримання почесного звання України «Мати - героїня». 

Почесне звання «Мати-героїня» є вищою формою відзначення громадян за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань сім’ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання та навчання дітей. Звання «Мати-героїня» присвоюється Президентом, про що видається відповідний указ. Особі, удостоєній почесного звання, вручаються нагрудний знак та посвідчення до почесного звання встановленого зразка.

Указом Президента України від 21.08.2015 №489/2015 «Про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» за материнську самовідданість, народження та зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного, гармонійного розвитку, виховання достойних громадян нашої держави присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» 8-ми багатодітним жінкам міста Миколаєва:

У період з 1 червня по 31 жовтня 2017 року відбулося урочисте вручення державних нагород – посвідчень та нагрудних знаків «Мати-героїня» наступним багатодітним жінкам:

Центральній район

Кінева Наталя Анатоліївна, 29 серпня 1979 року народження. Народила та виховує  дев'ятеро дітей.

Наталя Анатоліївна веде активний спосіб життя, опікується проблемами та турботами своєї великої родини, допомагає у навчанні дітям. Родина Кіневих приймає активну участь у міських заходах, займає призові місця у різноманітних спортивних, інтелектуальних естафетах. За місцем проживання сім'я характеризується з позитивного боку,  як дружня, порядна, завжди здатна прийти на допомогу, є прикладом для наслідування іншими сім’ями.

Коровай  Світлана  Андріївна, 27 грудня 1964 року народження. Народила та виховує п'ятьох дітей.

Світлана Андріївна врівноважена, турботлива і любляча мати, розсудлива жінка. Мудрий порадник, взірець для наслідування, виховала чуйних, порядних дітей, гідних громадян нашої держави. Жінка присвятила своє життя вихованню дітей, які зростають в атмосфері любові, добра, взаємоповаги один до одного. Неодноразово отримували подяки від навчальних закладів, де навчалися її діти, за сумлінне виховання, активну участь у суспільному житті навчального закладу.

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження

почесним званням України «Мати-героїня»

21 вересня 2017 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

Адміністрацією Інгульського району надано клопотання та пакет документів на жінку, що народила та виховувала до восьмирічного віку п'ятьох  дітей.

Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновки щодо відповідності документів вимогам законодавства.

Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Звернули увагу на відсутність у багатодітної жінки та її членів сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Хавело Надії Миколаївни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження

почесним званням України «Мати-героїня»

 08 листопада 2017 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

Адміністрацією Центрального району надано клопотання та пакет документів на жінку, що народила та виховувала до восьмирічного віку шістьох  дітей.

Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновки щодо відповідності документів вимогам законодавства.

Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Звернули увагу на відсутність у багатодітної жінки та її членів сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Барей Віри Семенівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження

почесним званням України «Мати-героїня»

18 січня 2018 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

Адміністрацією Інгульського району надано клопотання та пакет документів на жінку, що народила та виховувала до восьмирічного віку п'ятьох  дітей.

Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновки щодо відповідності документів вимогам законодавства.

Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Звернули увагу на відсутність у багатодітної жінки та її членів сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Федюк Марії Іванівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня»

05 травня 2018 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатур багатодітних жінок міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

Адміністрацією Центрального району надано клопотання та пакет документів на багатодітну  жінку, що народила та виховувала до восьмирічного віку вісьмох дітей: 3 хлопчика і 5 дівчаток.

Адміністрацією Заводського району надано клопотання та пакет документів на багатодітну жінку, що народила та виховувала до восьмирічного віку п'ятьох дітей: 4 хлопчика і 1 дівчинка.

Департаментом розглянуто представлені пакети документів на кандидаток та зроблено висновки щодо відповідності документів вимогам законодавства.

Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Наголосили на участь поданих багатодітних жінок у громадянському та суспільному житті міста. Звернули увагу на відсутність у них та їх членів сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

Члени міської комісії визнали, що представлені кандидатури на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідають вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакети документів на багатодітних жінок до Миколаївської обласної державної адміністрації.

Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітних жінок міста Миколаєва Черікової Оксани Іванівни, Скрипник Оксани Сергіївни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

Низький уклін матерям-героїням

       З нагоди  Українського Дня родини в святковій залі Миколаївського обласного краєзнавчого музею відбулось урочисте вручення нагрудних знаків та посвідчень жителькам міста Миколаєва, яким згідно з Указом Президента України від 11.05.2018 року №121/2018 присвоєне почесне звання України «Мати-героїня».

         Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко вручив відзнаки матерям-героїням від імені Президента України.

       Серед тих, кого цього дня привітали, були 4 жінки, які мешкають у місті: Мерцалова Людмила Миколаївна, Хавело Надія Миколаївна, Неофітна Марина Олександрівна, Барей Віра Семенівна.

         По закінченню заходу всім багатодітним сім'ям вручили подарунки, для дітей, що прийшли на захід разом з батьками, були організовані різноманітні майстер-класи та екскурсії краєзнавчим музеєм.

 


Гендерна рівність в України

        09 липня в місті Одеса для представників органів місцевого самоврядування, було проведено тренінг щодо просування та впровадження підходів гендерної рівності у процесах розробки та прийняття рішень органами місцевого самоврядування.

     Тренінг проводився в рамках низки регіональних заходів, організованих Підкомітетом  з питань гендерної рівності та недискримінації Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин спільно з Офісом Ради Європи в України.

      Участь у тренінгу прийняли представники департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. В ході роботи презентували  Конвецію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, проект Ради Европи «Боротьба з насильством щодо жінок та дітей в Україні», стратегію гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки, обговорювалися питання про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в України, поняття гендерного аналізу, Європейські успішні практики впровадження гендерно чутливого підходу у процесі прийняття політичних та суспільних рішень на місцевому/регіональному рівні.

 

 

31 січня 2019 року в святковій залі Миколаївського обласного краєзнавчого музею відбулось урочисте вручення нагрудних знаків та посвідчень жінкам міста Миколаєва та області, яким згідно з Указом Президента України від 07.12.2018 №416, присвоєне почесне звання України «Мати-героїня».

Серед тих, кого цього дня привітали, були  три  жінки, які мешкають у місті Миколаєві:

- Федюк Марія Іванівна, багатодітна мати п'ятьох дітей;

- Скрипник Оксана Сергіївна, багатодітна мати п'ятьох дітей(внутрішньо переміщена особа з Донецької області вперше в місті Миколаєві та області отримала почесне звання України «Мати-героїня»);

- Черікова Оксана Іванівна,багатодітна мати вісьмох дітей, яка нещодавно народила дев'яту дитину.

Документи ще двох багатодітних жінок, претенденток на відзначення почесним званням України «Мати-героїня», знаходяться на розгляді в Адміністрації Президента України.

Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради висловлює подяку спеціалістам адміністрацій районів міста Миколаєва, адже саме звідси починається збір, обробка інформації, висунення кандидатури на присвоєння почесного звання «Мати-героїня»  

Наразі, в липні минулого року, згідно з Указом Президента України від 11.05.2018 №121, присвоєне почесне звання України «Мати-героїня» чотирьом багатодітним жінкам міста Миколаєва. На сьогодні по місту Миколаєву почесним званням «Мати-героїня» відзначено 127 жінок.

Ми щиро дякуємо цім жінкам, що у наш складний час, не побоялись взяти на себе відповідальність та народити, виховати і вивести у світ п'ятьох і більше дітей!

 

 

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур

щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня»


28 лютого 2019 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатур щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

Адміністрацією Інгульського району надано клопотання та пакет документів на багатодітну  жінку, що народила та виховувала до восьмирічного п'ятьох дітей: 1 хлопчика і 4 дівчаток.

Департаментом розглянуто представлені пакети документів на кандидаток та зроблено висновки щодо відповідності документів вимогам законодавства.

Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Наголошено на участі багатодітної жінки у громадянському та суспільному житті міста. Члени комісії звернули увагу на відсутність у неї та членів її сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Священко Катерини Олександрівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

 

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня»

29 березня 2019 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

Адміністрацією Центрального району надано клопотання та пакет документів на багатодітну  жінку, що народила та виховувала до восьмирічного віку шістьох дітей, дівчаток.

Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновок щодо відповідності документів вимогам законодавства.

Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Члени комісії звернули увагу на відсутність у неї та членів її сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Кузьміної Ганни Олександрівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

 

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня»

   15 липня 2019 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

  На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

   Адміністрацією Центрального району надано клопотання та пакет документів на багатодітну  жінку, що народила та виховувала до восьмирічного сімох дітей- 3 хлопчиків, 4 дівчаток.

    Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновок щодо відповідності документів вимогам законодавства.

   Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

   Члени комісії звернули увагу на відсутність у неї та членів її сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

  Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

   Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Бібко Ольги Йосипівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

 

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження

почесним званням України «Мати-героїня»

      29 серпня 2019 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

     Адміністрацією Інгульського району надано клопотання та пакет документів на багатодітну  жінку, що народила та виховувала до восьмирічного п'ятьох дітей - 3 хлопчиків, 2 дівчаток.

Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновок щодо відповідності документів вимогам законодавства.

     Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

Члени комісії звернули увагу на відсутність у неї та членів її сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

   Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

    Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Зелинської Наталі Володимирівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури

щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня»

        08 листопада 2019 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

   На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

   Адміністрацією Центрального району надано клопотання та пакет документів на багатодітну  жінку, що народила та виховувала до восьмирічного п'ятьох дітей - 4 хлопчиків,  1 дівчинку.

    Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновок щодо відповідності документів вимогам законодавства.

   Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

   Члени комісії звернули увагу на відсутність у неї та членів її сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

 Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

  Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Гутнік Людмили Петрівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

 

Засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури

щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня»


    05 грудня 2019 року  відбулося засідання Миколаївської міської комісії з питань розгляду кандидатури щодо нагородження почесним званням України «Мати-героїня».

   На порядку денному заслухано питання про розгляд кандидатури багатодітної жінки міста Миколаєва по присвоєнню Почесного звання України «Мати-героїня».

  Адміністрацією Центрального району надано клопотання та пакет документів на багатодітну жінку, що народила та виховувала до восьмирічного п'ятьох дітей - 3 хлопчиків,  2 дівчаток.

  Департаментом розглянуто представлений пакет документів на кандидатку та зроблено висновок щодо відповідності документів вимогам законодавства.

  Члени комісії при розгляді документів особливу увагу приділили створенню сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формуванню високих духовних і моральних якостей.

   Члени комісії звернули увагу на відсутність у неї та членів її сім'ї притягнень до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності, асоціальної поведінки, шкідливих звичок.

 Члени міської комісії визнали, що представлена кандидатура на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», відповідає вимогам чинного законодавства. Ухвалили передати пакет документів на багатодітну жінку до Миколаївської обласної державної адміністрації.

  Департаментом праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради направлені документи багатодітної жінки міста Миколаєва Зотової Наталі Євгенівни до Миколаївської обласної державної адміністрації щодо порушення клопотання по присвоєнню почесного звання України «Мати-героїня».

Законодавство

  Колегія департаменту 

 

 

Статистична інформація